Protetika, bezmetalne keramičke krunice, dentalni mostovi

Stomatološka protetika

Kao što slika govori hiljadu reči, osmeh može isto, čak i više!

Ključ Vašeg uspeha u kvalitetnijem privatnom, socijalnom i profesionalnom statusu pronađite u svom zdravom i atraktivnom, osmehu.

Jedna od najsofisticiranijih usluga koje pružamo našim pacijentima je prirodan komfor, funkcija i izgled koristeći savremene keramičke materijale.

Prateći najnovije tehnološke trendove i dostignuća, kao posebnu ponudu izdvajamo bezmetalne keramičke krunice – savršen sklad tehnike i umetnosti. Svojim izuzetnim optičkim i estetskim karakteristikama, ove nadoknade se neprimetno uklapaju u prirodni zubni niz.

Zbog svojih prednosti kao što su vrhunska estetika nadoknade, kompjuterska preciznost izrade, odlične fizičke osobine i biokompatibilnost, bezmetalne keramičke krunice su idealno rešenje za otkrivanje skrivenih osmeha...

Individualnim planom i pristupom rešavamo i najzahtevnije protetske slučajeve. U saradnji sa renomiranim zubotehničkim laboratorijama obezbeđujemo zavidan kvalitet i maksimalan estetski efekat fiksnih i mobilnih nadoknada.

Ukoliko niste u mogućnosti da nas posetite, budite slobodni da nam elektronskim putem pošaljete Vaše rtg snimke, kako bismo izašli u susret Vašim potrebama i zakazali posetu.

Bezmetalne keramičke krunice

Za razliku od klasičnih metalokeramičkih krunica koje se izrađuju od legure metala, kao osnove na koju se nanosi keramika, bezmetalne krunice se u celosti izrađuju od keramike, čime je izbegnuta mogućnost nastanka korozije u vidu “tamnih ivica desni”. Istovremeno je eliminisan rizik od pojave vidljivosti metalnog ruba krunice, uzrokovane postepenim povlačenjem desni. Zbog specifičnosti njihove izrade (kompjuterski podržan proizvodni proces - CAD/CAM) i materijala kojim su fiksirane u usnoj duplji, ono što ih odlikuje jeste vrhunski kvalitet.

Bezmetalne keramičke krunice

Sistemi bezmetalnih keramičkih nadoknada su biokompatibilni sa tkivima usne duplje. Čak i pacijenti sa alergijama ili drugačije oslabljenim imunim sistemom neće imati bilo kakvu negativnu reakciju vezanu za ovakve nadoknade. Takođe, sa ovakvim krunicama izbegnuta je pojava preosetljivosti na toplotne nadražaje, kao i promena osećaja ukusa (npr osećaj ukusa metala). Vaše bezmetalne krunice se potpuno integrišu sa desnima dajući prirodan izgled zubnog niza.

Pored krunica, moguće je izraditi i bezmetalne mostove, pa čak i bezmetalne krunice na implantatima.

Dentalni mostovi

Nedostatak jednog ili više zuba, osim što bitno ugrožava kvalitet Vašeg oralnog zdravlja, funkciju žvakanja i govora, ozbiljno narušava i lepotu Vašeg osmeha. Posledice nedostatka zuba se ogledaju u promeni položaja preostalih zuba (što indukuje poremećaj zagrižaja), problem u viličnim zglobovima, povećan rizik od nastanka parodontalnih oboljenja

Nedostatak jednog ili grupe zuba se uspešno sanira mostovima izrađenim od metal – keramike ili čiste “zirkonia” keramike kojom su zadovoljeni visoki estetski zahtevi i funkcionalna komponenta prirodnog zubnog niza. “Popunjavajući” prostor nedostajućih zuba, dentalni most čuva integritet postojećih zuba. Za razliku od proteza, mostovi su cementirani na zube nosače i ne mogu se vaditi iz usta. Sam proces izrade je relativno jednostavan i sličan izradi dentalnih krunica.

Mobilne proteze

Pacijente kod kojih nije moguća izrada dentalnih mostova, ali još uvek nisu izgubili sve zube rehabilitujemo parcijalnim protezama. One mogu da se rade u kombinaciji sa fiksnim protetskim radovima (krunicama ili mostovima). U zavisnosti od indikacije i željenog estetskog efekta, koristimo pojedine sisteme iz široke palete izbora elemenata za stabilizaciju poteze (drikeri, kukice, prečke..). Ovakve proteze su prilično gracilne, nisu neprijatne za nošenje i mogu dati veoma dobar estetski efekat.
Posebno izdvajamo supradentalne proteze koje preporučujemo i radimo kod pacijenata kod kojih je ostao veoma mali broj zuba ili korenova zuba u vilicama. U ovakvim situacijama preostali korenovi zuba služe da fiksiraju protezu na sličan način kao što to čine dentalni implanti. Korenovi zuba sprečavaju obiman gubitak vilične kosti I omogućuju vrlo dobru stabilizaciju proteze u ustima. Dobrim izborom i položajem veštačkih zuba u ovakvim protezama mogu se ostvariti visoki estetski zahtevi.
Proteze koje su stabilizirane dentalnim implantima
Bezube osobe, nosioci totalnih proteza su često suočeni sa neprijatnostima poput pomeranja ili čak ispadanja proteze u toku ishrane ili govora. U poređenju sa gornjom protezom donja totalna proteza je manje stabilna u ustima i češće stvara nelagodnost u toku nošenja.
Pacijente koji imaju problema sa stabilnošću totalnih proteza rehabilitujemo protezama koje se oslanjaju na dentalne implante. Ovakve nadoknade mogu da se izrađuju u gornjoj, donjoj ili u obe vilice.
Prednosti proteza stabiliziranih implantima u odnosu na klasične totalne proteze su brojne: - Proteze koje su retinirane implantima se ne pomeraju u toku govora i jela, možete jesti gotovo šta poželite. Iritacije desni su znatno umanjene i ne postoji potreba za upotrebom adheziva.
-Proteze ne moraju da pokrivaju celo nepce, gracilnije su pa Vam omogućuju izraženiji osećaj ukusa hrane.
-Zubi u protezi bojom i oblikom mogu odlično imitirati Vaše prirodne zube.
- Zbog ugrađenih implantata koji sprečavaju gubitak kosti ovakve proteze su dugotrajnije a izgled lica očuvaniji u poređenju sa terapijom klasičnim totalnim protezama.
-Ovakve nadoknade Vam pružaju prirodan izgled, potpun komfor I osećaj samopouzdanja u svakodnevnom životu.

Ugradnja dentalnih implanata

Ugradnja dentalnih implanata se odvija brzo i efikasno, u stomatološkoj ordinaciji, uz primenu lokalne anestezije. Preciznom, kontrolisanom i minimalno invazivnom hirurškom tehnikom implanti se ugrađuju u kost, dok se njihov retencioni deo nalazi iznad desni obezbeđujući čvrstu i solidnu bazu za stabilizaciju Vaše proteze.

Naravno, pacijente koji još uvek nisu izgubili sve zube rehabilitujemo i parcijalnim protezama. U zavisnosti od indikacije i željenog estetskog efekta, koristimo pojedine sisteme iz široke palete izbora elemenata za stabilizaciju poteze (drikeri, kukice, prečke...).

Obezbedite sebi dugotrajan i siguran osmeh, Vi to zaslužujete!